UŞAK / MERKEZ - Vala Gedik Anadolu Lisesi

Proje

2013 YILINA AİT PROJELERİMİZ

1) Tarih Projemiz

Okulumuz Liselerarası Proje Yarışmalarına Tarih alanında hazırlanmaya devam ediyor.

11 Csınıfından öğrencimiz Reyhan ÇELİK, tarih öğretmeni İsmet ÖZADAM rehberliğinde 4 Kasım-10 Kasım 2012 tarihleri arasında Makedonya’nın başkenti Üsküp şehri ile, Yunanistan’ın Selanik bölgesinde alan-saha taramasında bulundu. Çalışmalara nezaret eden okulumuz müdürü Adem EROL’da Üsküp’de bulunan okullarla görüşerek kardeş okul çalışmaları başlattı.

Vala Gedik Lisesi tarih proje grubu bugüne kadar yapılan tarih projelerinin aksine çalışması ile  farklı bir açılım sağlamaya çalışmaktadır. Projelerin yaşatılabilir kılınması için Uşak’a döndükten sonra çalışmalarını sivil topluma aktararak desteklerini sağlama hedefine yönelik çalışmalarda bulunacaktır.

ProjeProjeProjeProjeProjeProjeProjeProje

2012 YILINA AİT PROJELERİMİZ

Vala Gedik Lisesi Tarih Araştırma Proje Grubunun Büyük Başarısı

Okulumuz 43. gerçekleştirilen Ortaöğrenim Öğrencileri Ararsı Proje yarışmalarına tarih alanında katıldı. Mart 2012 tarihinde İzmir elemelerinde bölge birincisi olarak çıktı. Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye finallerinde ise TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ DERECESİ aldı.

Okulumuz eşdeğer liseler içinde bu başarısı ile bir ilke imza attı.

Ankara finallerinde ise okulumun eskimeyen rehber öğretmeni Koray Kaynak’ın desteğini de hiçbir zaman unutmadık. Okulla gönül bağını her anlamda devam ettiren öğretmenize yürekten teşekkür ederiz.

Çalışmanın rehber öğretmeni İsmet Özadam

Katılımcı öğrenciler Melek Yeşil ve Mustafa Efe

Konu: Berlin Tür Mezarlığı

Tarih ProjesiTarih ProjesiTarih ProjesiTarih ProjesiTarih ProjesiTarih ProjesiTarih ProjesiTarih ProjesiTarih Projesi

2011 YILINA AİT PROJELERİMİZ

1) Tarih Projemiz

VALA GEDİK LİSESİ ALMANYA’NIN BAŞKENTİ BERİN’DE BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

Okulumuz tarih öğretmeni İsmet Özadam nezaretinde, okulumuz öğrencilerinden Mustafa Efe, Betül Selvi, Tugçe Nur Özkan ve Sibel Özer tarih-sosyoloji branşlarında çeşitli çalışmalarda bulundular.

Öğrencilerimiz Berlin’de bulundukları süre içersinde Berlin Konsolosumuz muavini tarafından da kabul edildiler. Aynı zamanda öğrencilerimiz Berlin’de bulunan Türk Sivil toplum temsilcileri ile de bir araya geldiler.Çalışmanın en önemli yanı ise hiçbir kamu kaynağı kullanmadan Uşak ili içindeki tüm okullar bazında İLK KEZ ULUSLAR ARASI BİR ÇALIŞMA gerçekleştirilmiş olmasıdır.

Çalışmalarımızın önemli bir kısmına kaynak sağlayan ANADOLU ULAŞIM ailesine teşekkürü borç biliriz.

proje2011proje2011proje2011proje2011proje2011proje2011proje2011proje2011proje2011

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 29.08.2018 09:58 - Görüntülenme: 13772